Päť Tibeťanov: Kombinácia týchto cvikov vám dokáže zlepšiť život!

14.02.2014 14:07

 Séria jednoduchých cvičení, z ktorých každá obsahuje istý duchovný obsah, pomáha odbúrať stres, pracovať so svojou energiou a hlavne prirodzenou formou posilníte svaly a pružnosť. Môžete ich cvičiť aj doma, pozrite si návod, ako na to!

Prvý Tibeťan

Prvý cvik je v stoji s rozpaženými rukami a jeho cieľom je otáčanie sa okolo svojej osi v smere hodinových ručičiek. 

Druhý Tibeťan

Táto séria cvikov sa robí na podložke, keď človek leží na chrbte s vystretými nohami, aj rukami. Spočíva v pomalom nadýchnutí a zdvíhaní nôh čo najvyššie smerom do pravého uhla spolu s telom. Chrbtom, ani panvou nehýbať.

Tretí Tibeťan

Tretí Tibeťan je, keď si kľaknete na kolená so vzpriameným telom, opretí o prsty na nohách. Rukami sa držíte zadných stehien. Hlavu skláňate raz dopredu a potom dozadu, pokiaľ vás chrbtica pustí (nie nasilu).

Štvrtý Tibeťan

Predposledná séria cvikov sa robí v sede s vystretými nohami, vzdialenými od seba asi 30 centimetrov. Dlaňami sa držíte podložky, mierne predkloníte hlavu, zakloňte a pomaly dvíhajte trup, podobne ako pri mostíku. Dýchajte zhlboka a pri návrate do pôvodnej polohy vydýchnite.

Piaty Tibeťan

Posledný Tibeťan sa robí opäť na podložke. Ľahnite si na brucho tvárou k zemi, rukami sa oprite a mierne prehnite do tvaru písmena „U“. Ruky sú od seba vzdialené klasicky na šírku ramien. Pri nádychu pomaly zdvíhajte telo do tvaru písmena „V“ a hlavu nasmerujte dole bradou. Pri výdychu sa pomaly vracajte do počiatočnej polohy.
Pozrite si krátku ukážku, ako správne robiť sériu cvikov Piatich Tibeťanov:
https://www.youtube.com/watch?v=TJElLrpBetc
 

...

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok