Super štíhla do plaviek? Ešte stále môžete!

21.02.2014 09:52

 Plavky kúpené, dovolenka v práci nahlásená, predstavy o trávení voľného času opaľovaním sa pri vode ešte stále reálne . Hoci by mala byť snaha vyzerať skvele a zdravo celoročná, práve pred letom zažívajú fitness centrá najväčší nápor. Rohodli ste sa dať do formy aj vy? Feminity má pre vás niekoľko naozaj účinných tipov.

Pred samotným cvičením

Mnoho „laikov“ netuší, akým pomocníkom pri formovaní kondičky dokáže byť káva. Výskumy potvrdili, že kofeín spúšťa uvoľňovanie telesných tukov do krvného obehu. Telo ich následne využíva ako zdroj energie miesto glykogénu (cukru, ktorý sa ukladá v svaloch) a práve vďaka jeho nevyužitým zásobám pociťujeme vysokú úroveň energie po celý deň.
 

Tri základné pravidlá cvičenia

Ako často zvyknete chodiť do posilňovne a s akou intenzitou sa cvičeniu venujete? Ste presvedčení, že venovať sa športovej aktivite postačí dva – tri krát do týždňa? Omyl. Podľa odborníkov spočíva efektivita celého procesu cvičenia niekde úplne inde.

 

1. Pri cvičení sa držte magického čísla desať. Presne toľko minút treba posilňovať určitú časť tela, aby sa spevnila a zoštíhlila. Za desať minút intenzívnej záťaže navyše zrýchlite metabolizmus, a to až na nasledujúcich 12 hodín. Hovorí sa tomu pospaľovací efekt.

 

Predovšetkým cvičenie po ránu má svoje nesporné výhody. Patrí sem už spomínané naštartovanie metabolizmu, čo ocenia najmä osoby so sedavým zamestnaním. A je to práve záplava endorfínov a prekrvenie mozgu, ktoré majú priaznivý dopad na vaše psychické rozpoloženie počas celého dňa a vďaka tomu i efektívnejšie riešenie problémov. 

 

2. Absolútnym základom je robiť niečo každý deň. Ak budete cvičiť takto pravidelne, dosiahnete lepšie výsledky ako pri dlhodobej záťaži dva krát týždenne. Ideálne je, pokiaľ máte čas na dve série cvičení denne, čím pospaľovací efekt samozrejme zdvojnásobíte.

 

3. Ak budete pri cvičení striedať krátku intenzívnu záťaže s menej náročnými cvikmi, zaručene spálite tuky. Skúste po dobu 15 až 20 minút behu, chôdze, bicyklovania či plávania striedať minútu intenzívneho tempa s jednou minútou kľudnejšieho tempa.

Prečo potrebujeme svaly?

Pre krásu sú pevné partie tela a svalstvo doslova nevyhnutné. Neznamená to, že musíte vyzerať ako kulturistka, no od tejto cennej hmoty sa odvíja správne fungovanie celého organizmu. Dôvodov je hneď niekoľko. Dostatok svalovej hmoty pomáha predchádzať celulitíde, prevísajúcim bokom i ukladaniu tuku na problémových ženských partiách. 

Tip 

Fit po celý deň? Áno, dá sa to. A prekvapivo vám k tomu dopomôže práve výdaj energie. Ak totiž stihnete zhruba desaťminútovú rozcvičku desať minút pred vašim obvyklým odpoludňajším poklesom energie, celkom určite sa tak vyhnete podvečernej únave.

 

A hlavne nezabúdajte. Zdravé orgány, tráviaci trakt, krásna a lesklá pokožka, kvalitné nechty, vlasy, ustálené hormóny i celkový pocit pohody - to všetko závisí od správnej životosprávy. Jej súčasťou je vyvážená strava, dlhý spánok a dostatok pohybu. Pri ich dodržiavaní inak ako krásne ani nemôžete vyzerať.


 


 

...

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok