3 super efektívne diéty, ktoré budete milovať

16.02.2014 12:14

 V zimných mesiacoch sa najviac trápime s kilogramami navyše. Diéty sú často pre nás psychicky náročné a vyžadujú si veľa sebadisciplíny. Prezradíme vám tri, ktoré budete milovať. 

Flexitariánska diéta

Pojem „flexitariáni“ sa skladá z dvoch slov – flexibilný a vegetariáni. Podstata spočíva v tom, že sa stravujete ako vegetarián, ale ak máte chuť na mäso, jednoducho si ho z času na čas doprajete. Flexitariáni sa zameriavajú na 5 skupín potravín – bielkoviny (sója, fazuľa a ďalšie strukoviny), mliečne výrobky, ovocie zelenina, celozrnné výrobky a sacharidy. Na raňajky by ste mali prijať 300 kalórii, na obed  400, na večeru 500 a dovolené sú dva prehrešky po 150 kalórii denne.

Množstevná diéta

Táto diéta vychádza z teórie, že každý deň skonzumujeme rovnaké množstvo potravín. Ak ich však nahradíme menej kalorickými, naše kilogramy pôjdu zázračne dolu. Takže si naložte na tanier také množstvo, ako zvyčajne skonzumujete, len obsah taniera vyplňte nízkokalorickým  jedlom. Uspokojený bude váš žalúdok aj myseľ a váha pôjde dolu.

Surové potraviny

Pri tejto diéte konzumujete len potraviny v surovom stave. Teda také, ktoré nie sú tepelne upravené, či zohrievané v mikrovlnke. Rešpektuje teóriu, že varením sa strácajú z potravín drahocenné vitamíny, minerálne látky a živiny. Väčšina ľudí, ktorí využívajú tento smer stravovania sú vegáni, avšak niektorí konzumujú napríklad surové ryby, syry vyrobené so surového mlieka, či mäso v surovom stave. Podľa odborníkov výsledkom tejto diéty je jednoznačná strata hmotnosti, pretože je veľa vecí, ktoré títo ľudia nemôžu jesť.

 

...

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok