5 zbytočných chýb, kvôli ktorým viac priberáme bez toho, aby sme o tom vedeli!

16.02.2014 12:55

 Stravovacie návyky hrajú dôležitú úlohu nielen v našom zdraví, ale aj vo fyzickej kráse. Nežiadúce pneumatiky na bokoch, macaté stehná, či zadok vieme ovplyvniť aj správnym prístupom k jedlu. Týmto chybám sa preto vyvarujte!

 

1.chyba: Používanie rúk pri naberaní a jedení namiesto kuchynského riadu

Tento zlozvyk sa týka najmä žien, pretože tie počas varenia častokrát jedia holými rukami. Je to v dôsledku ochutnávania a tiež podľahnutiu vône daného jedla. Niektorí ľudia zmenili vplyvom uponáhľanej doby návyky a takisto jedia rukami. Nové štúdie však ukazujú, že oproti tým, ktorí používajú príbor, zjedia viac jedla a tým pádom ich telo dostáva aj viac kalórií.

2.chyba: Nadmerné pitie a nerozlišovanie tekutín

Pitie čistej vody sa odporúča na 2-3 litre denne, samozrejme závisí to od ľudí. Sladené nápoje, ani ovocné džúsy sa sem nerátajú. Mimochodom, aj pitie čistej vody vo veľkej miere spôsobuje, že žalúdok sa viac roztiahne a následne si pýta väčšie porcie jedla. Pocit nasýtenosti tak prichádza neskôr. Žalúdok sa vie prispôsobovať a podriadiť zvykom, na aké ho naučíte.

3.chyba: Väčšie porcie, než potrebuje naše telo

Tento problém sa vzťahuje hlavne na raňajky. Klasické cereálie sú síce skvelou voľbou, ale väčšina z nás si ich dáva viac, než by mala. Odporúčajú sa len 2/3 šálky, čo málokto dodržiava. Hneď ráno si tak dopraje aj dvojnásobnú porciu. Podobne je to aj pri obede. Ľudia, ktorí jedia najskôr polievku a s odstupom času po prestávke hlavné jedlo sú na tom lepšie, než tí, ktorí nárazovo prijímajú veľké množstvo energie, ktorú nestihnú spáliť a ukladá sa v podobe tukov.

4.chyba: Týranie svojho tela a hladu extrémami

Nesprávny timemanagement, odďaľovanie hladu a vynechávanie jedla, ktoré následne rýchlo dobehneme je pre naše telo extrémne šokujúci spôsob príjmu potravy. Telo nemá žiadne návyky a ukladá si pre prípad núdze všetky tuky. To sa odrazí práve na partiách, akými sú boky a brucho, a to hneď v priebehu pár dní.

5.chyba: Neskoré chodenie spať

Návyk neskorého chodenia spať znamená v preklade to, že žalúdok po spracovaní poslednej večere začne mať pocit prázdnoty. Odrzkadlí sa to v podobe silnej potreby hladu v neskorých hodinách. Ak počas večera robíte nejakú aktivitu alebo prácu, vydávate zo seba energiu, ktorú chce telo opäť doplniť – jedlom a kvalitným spánkom.

 

...

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok