Chyby, ktorými si spomaľujeme metabolizmus a nechudneme

16.02.2014 12:18

 Snažíte sa zhodiť neželané kilogramy, upravili ste stravu, cvičíte a stále nič? Veľakrát sa to nedarí kvôli chybám, ktoré si ani neuvedomujeme. Ktoré sú tie najčastejšie?

Pijete málo vody

Vaše telo potrebuje dostatok tekutín, aby fungovalo. Metabolizmus a spaľovanie kalórií
prebieha len, ak organizmus pracuje ako hodinky.
 

Máte málo vitamínu D

Vitamín D ovplyvňuje hormón, ktorý má na svedomí hlad. Čím je nižšia hladina D vitamínu, tým pociťujete väčší hlad. D vitamín ako doplnok stravy sa odporúča užívať od novembra do marca, kedy je málo slnečného žiarenia.

Polnočná dobrota

Neodpustíte si nočnú návštevu chladničky alebo pojedanie niečoho len tak pri počítači, či televízore? Poviete si, že je to len drobnosť, ale práve táto drobnosť vám robí najväčší problém. 

Jete chaoticky

Prídete domov hladná a rýchlo pozeráte, čo zjete. Snažíte sa, aby to bolo niečo nízkokalorické ale nič nemáte. Len ste veľmi hladná! Pripravte si jedálny lístok na týždeň a nakúpte si potraviny podľa neho. Vždy budete mať čo jesť a navyše nebudete mať pocit zúfalstva. Vaša hlava bude naprogramovaná a bude vedieť, kedy ju čo čaká.

Ste nevyspatá

Nedostatok spánku vás oberá o energiu, ktorú potom doháňate jedlom. Doprajte si spánok aspoň sedem hodín. Získate dostatok energie aj náladu na zvládanie chudnutia.

Neustály stres

Vysoká hladina stresového hormónu vás nielen núti stále niečo jesť ale aktivuje aj ukladanie tuku.
 

 

...

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok