Kedy je najlepšie cvičiť? Získajte energiu a zhoďte kilá v najlepšom čase!

14.02.2014 08:22

 Naše telo má svoje vlastné hodiny, ktorými sa riadi. Vie, kedy je pre neho najlepšie spať, jesť, tráviť, ale aj hýbať sa. Prezradíme vám, v akom čase je pre nás organizmus najefektívnejšia pohybová aktivita.

Takmer každý z nás má problém s ranným vstávaním. Obzvlášť v zime. Vyjsť z teplej postele do chladu je doslova masaker. Navyše rozospatí túžime len po jednom, opäť sa skryť pod teplú perinu a zostať v nej až do poludnia. Ale práve ranné cvičenie je pre náš organizmus najlepšie. Prečo?

Explózia energie a nálady

Premôcť sa ráno je síce veľmi ťažké ale výsledok skutočne stojí za to. Najlepšie rozprúdime náš metabolizmus, zažijeme doslova explóziu energie a získame dobrú náladu a psychickú pohodu, ktorá nám vydrží po celý deň. Ľudia, ktorí ráno behajú, cvičia jogu, zumbu alebo čokoľvek iné sú počas celého dňa plní energie a vďaka psychickému nastaveniu oveľa ľahšie a lepšie zvládajú situácie a problémy, ktoré deň prináša. Podľa nedávnej štúdie zažívajú dokonca menej konfliktov na pracovisku alebo s partnermi, a sú obľúbenejší.

Ak je s tým problém

Máte, tak ako väčšina z nás problém ráno vstať? Je zopár trikov, ktoré vám to uľahčia. Doprajte si slnko alebo svetlo. Pustite hneď ráno do spálne slnko, odostrite závesy, otvorte okno a zhlboka sa nadýchnite. Ak vstávate ešte za tmy, rozsvieťte svetlá. Uvarte si voňavý čaj alebo kávu. Stimulujte príjemnou vôňou svoje zmysly. Večer choďte spať dostatočne skoro a pripravte si veci, aby ste si zbytočne neznepríjemňovali ráno pobehovaním, hľadaním a rozčuľovaním. Rozhodne nechoďte behať alebo cvičiť hladná/ý. Pri ranne pohybovej aktivite sa odporúča rozdeliť si raňajky na polovicu. Zjesť niečo pred behom a druhú polovicu dojesť po. Veľmi motivujúce je aj zdieľať spoločnú rannú aktivitu s priateľkou alebo priateľom. 
 

 

...

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok