Najnebezpečnejšie diéty podľa celebrít. Toto po nich neopakujte!

16.02.2014 12:44

 Známe tváre sú pre nás inšpiráciou a často krát aj vzorom v obliekaní a životnom štýle. Sú však spôsoby chudnutia, ktoré by sme rozhodne kopírovať nemali.

Celebrity  vidíme na fotografiách krásne a upravené. Chceme sa im aspoň podobať,  a tak opakujeme ich životný štýl. Najmä spôsoby chudnutia. Známe osobnosti však často držia drastické a nezdravé diéty, len aby rýchlo zhodili prebytočné kilogramy kvôli nejakej úlohe. Ktoré diéty by sme po nich rozhodne nemali opakovať?

Brethariani

Michelle Pfeiffer sa napríklad dala na Brethariánsku stravu. Brethariáni neprijímajú potravu vôbec. Žijú z prány, teda z vesmírnej energie získanej vďaka meditáciám. Ich počet narastá, avšak pre odborníkov je stále záhadou ako môžu fungovať bez energie zo stravy. Stále platí, že bez príjmu vody a potravy ľudský organizmus neprežije.

Biodiéta

Táto diéta sa zaoberá výberom potravín s cieľom zmeniť hormonálnu rovnováhu v tele.  Využíva sa najmä pri hromadení tuku v niektorých špecifických oblastiach, ako sú napríklad boky a zadok. To je pre náš organizmus neprirodzené a následkom je množstvom zdravotných problémov, a dokonca negatívny vplyv na psychiku.

Alkorexia

Pri tejto diéte sa kalórie z jedla nahrádzajú kalóriami z alkoholu. Pre organizmus je však doslova toxická a vedie až k otrave alkoholom. Telo totiž neprijíma žiadne výživné látky, naopak alkohol ničí doslova všetko. Táto diéta je rozšírená najmä medzi modelkami.

Dukanova diéta

Tento spôsob chudnutia je rýchly ale nevyvážený. Vysoký obsah bielkovín a neprirodzene nízky príjem sacharidov môžu spôsobiť mnoho zdravotných problémov.
Podľa odborníkov neexistuje žiadna zaručená diéta s cieľom zníženia telesnej hmotnosti. Jediným kľúčom je zdravá a vyvážená strava a pohybové aktivity.

...

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok